Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een muffin van maken. Wil je iets hartigs voor op een verjaardag of borrel? Dan zijn deze zeer geschikt! Ook kinderen zullen op deze manier meer groente binnen krijgen, omdat ze de groente in eerste instantie niet zien.

 

Recept voor ongeveer 6 groente muffins:
– 3 grote eieren
– 1/3 broccoli in fijn gesneden stronkjes/roosjes
– 1teentje knoflook
– 1/2 rode ui
– 1 tomaat
– 3 kastanjechampignons
– handje roerbak groente (of verzin zelf iets… Alles kan!)
– 1/3 groente bouillonblokje (zonnatura)
– 3 eetlepels roomkaas
– handje geraspte kaas

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden en kook de broccoli stukjes zo’n 6minuutjes. Snijd alle groente fijn en wok de ui en knoflook in wat olijfolie. Doe de rest van de groente erbij en roerbak het een paar minuutjes. Voeg dan de roomkaas en 1/3 bouillonblokje toe en een klein scheutje water. Zet het vuur uit en giet de broccoli dan af. Vul de muffinvormpjes (verkrijgbaar bij de Action) met broccoli en verdeel het groente-roomkaas mengsel over de broccoli. Kluts dan de eitjes en verdeel het ei mengsel over de muffins. Voeg wat peper toe en doe er als finishing touch wat geraspte kaas op. Zet het zo’n 15-20min in de oven op 175 graden. Let er goed op dat het niet te hard gaat!!

Je kan deze muffins ook invriezen.

‪#‎Lowcarb‬
‪#‎Eiwitrijk‬
‪#‎Vezelrijk‬
‪#‎Puur‬
‪#‎Gezond‬
‪#‎Lekker‬
‪#‎Origineel‬

IMG_1792 IMG_1793 IMG_1795

Geef een reactie