Ik krijg regelmatig de vraag op mijn spreekuur; wat kan ik nou eten bij de borrel of wat voor hapjes zijn geschikt voor op een verjaardag? Met een beetje creativiteit kan je binnen no time een tafel vol verantwoorde hapjes presenteren!

Hieronder 2 tips:

1. Op de eerste twee foto’s staan de ingrediënten & het resultaat van een heerlijke avocado-yoghurt dip. Het lijkt erg op quacemole, maar dan nét even anders. Meng wat yoghurt, een grote rijpe avocado, een stukje rode ui, twee teentjes knoflook, wat saladekruiden, kerriepoeder en peper & zout tot puree met een staafmixer. Heerlijk om rauwkost in te dippen of voor op een toastje! Deze dip is koolhydraatarm!

2. Op de tweede foto staan wat schaaltjes met rauwkost en leuke mini satéprikkers met bolletjes mozzarella, snoeptomaatjes en basilicum. Deze hapjes zijn koolhydraatarm!

IMG_1563IMG_1568

IMG_1790

Je kan natuurlijk ook kiezen voor leuke fruit spiesjes, noten, olijven, of bijvoorbeeld boerenkoolchips!

Succes & geniet ervan!

Geef een reactie