Je kent het wel; je hebt zin in iets zoets, maar je hebt je voorgenomen geen ongezonde koekjes meer in huis te halen en je kastjes zijn dan ook LEEG! Toevallig heb je nog wat bananen liggen en heel toevallig kan je ergens ook nog wel wat rozijnen vandaan toveren. Hieronder lees je hoe je in een handomdraai eenvoudige, gezonde & voedzame havermout-banaan-rozijn ‘cakejes’ kan maken!

Ingrediënten & Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op zo’n 175 graden.

– 2/3 rijpe bananen
– Een dessert schaaltje gevuld met rozijnen (eerst even wellen in koud water)
– Een flinke hoeveelheid havermout (doe dit op gevoel; het moet een dik smeuïg beslag worden en het mag niet te klef zijn want dan krijg je geen stevige ‘koekjes’).
– Flink wat kaneel
– Eventueel 3-4 eetlepels gebroken lijnzaad (goed voor de stoelgang!)
– Een snufje zout
– Bakpapier OF cupcake vormpjes (ik heb zo’n speciaal voor in de oven ‘cupvorm’ hulpmiddel gekocht; ideaal!)

Maak de bananen met een staafmixer helemaal fijn en voeg de rozijnen, de kaneel, het lijnzaad en het zout toe. Voeg dan de havermout toe; doe dit op gevoel. Laat het dan een minuut of 5 even staan en controleer de dikte. Is het niet dik genoeg? Doe er dan nog wat havermout aan toe.
Maak cakejes en leg ze op het bakpapier of doe ze in de cupjes. Zet het zo’n 12 minuten in de oven en controleer regelmatig of het niet te hard gaat. Leg er eventueel een vel bakpapier overheen.

Na zo’n 12 minuten haal je ze uit de oven en klaar zijn ze!

Je kan er eindeloos mee variëren, denk aan het toevoegen van wat pure chocolade, stukjes walnoot of anderen noten, of wat appel!

E N J O Y!!!

#NOSUGAR
#HIGHFIBRES
#PUURGEZOND
#HEALTHY

havermoet koekjes

Geef een reactie