PUBER FIT!

Wat is het?

PUBER FIT! is een eenvoudige manier om jouw puber (of iets ouder dan puber kind) op een speelse wijze een gezondere leefstijl aan te leren, zonder dat ze naar “de diëtist moeten”. Als ouder heb je contact met mij via de mail. De zorgverzekering zal deze PUBER FIT! begeleiding voor 3 uur per jaar volledig vergoeden bij een leeftijd van 18 jaar of jonger. Voor een PUBER FIT! – Pakket (= persoonlijk voedingsplan bestaande uit verschillende documenten; zie hieronder), reken ik 2 uur; dit is inclusief de intake via de mail. Daarnaast is er dus nog ruimte voor 4 e-mail consulten; deze kunnen om de 2 weken worden gedaan, of om de 4 weken. Dat bepaal je als ouder helemaal zelf. Ook zou je ervoor kunnen kiezen dat je zoon of dochter zelf een e-mail stuurt met vragen.

Hoe werkt het?

Als je een puber zoon of dochter hebt met bijvoorbeeld;
– Overgewicht / Ondergewicht
– Eenzijdig eetpatroon

En je weet zeker dat jouw kind het niet ziet zitten om naar “de diëtist te moeten”? Stuur mij dan een mailtje met uitleg van het ‘probleem’ en de vragen die er op dat moment spelen. In mijn reactie zal ik een leeg eet verslag mee sturen, met de vraag om deze ongeveer 6 dagen bij te houden en terug te sturen. Aan de hand van het eet verslag, zal ik een PUBER FIT! – Pakket (NEE GEEN DIEET!) opstellen met o.a.;
– een dagmenu voor doordeweeks
– een dagmenu voor in het weekend (met bijvoorbeeld een pizza of friet als warme maaltijd & een calorierijk tussendoortje)
– een variatielijst met tips voor het ontbijt, de lunch, de warme maaltijd & tussendoortjes
– een broodbeleg lijst

Daarnaast zal ik mogelijke ‘knelpunten’ in het eet verslag benoemen en verbeteren.
Vanaf dat moment kan jij als vader of moeder (of samen) aan de slag om het eetpatroon & gedrag stapsgewijs te gaan veranderen.
Ik zou jullie willen adviseren om 2x per maand een weegmoment te kiezen, bijvoorbeeld op zaterdagochtend. Graag hoor ik na het ontvangen van het PUBER FIT! – Pakket hoe het gaat met de voeding; Wat gaat er goed? Wat gaat er minder goed? Welke knelpunten zijn er? Hoe gaat het met het gewicht? Hoe gaat het met beweging? Enz enz.

Heb je liever dat je zoon of dochter wel naar mij toe komt voor een persoonlijk gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Ik ga op een hele ontspannen en ongedwongen manier het gesprek aan en bespreek dan samen graag het eet verslag. Daarna bespreek ik de richtlijnen goede voeding en geef ik aan welke dingen er beter of anders zouden kunnen. Denk hierbij aan het verminderen van suikers, het verdelen van de koolhydraten of het toevoegen van fruit of groente, op wat voor manier dan ook.

Neem gerust contact met mij op – bij voorkeur via e-mail.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie