Hier een aantal hoogtepunten van de 3e werkweek van juli 2017. Dit soort momenten motiveren mij en maken mij enthousiast! En blijkbaar geef ik dat enthousiasme weer door aan de mensen die ik coach.

* Een jongen van 18 jaar begeleid ik nu zo’n 9 maanden. Hij is al 10kg afgevallen wat hij puur en alleen heeft bereikt door ánders te gaan eten (minder koolhydraten). Qua beweging doet hij niets, want hij zegt zelf dat hij lui is. Nu kwam hij afgelopen week naar mijn spreekuur en hij liet vol TROTS zijn sportschool pasje zien en zei dat hij daar tegenwoordig 3x per week te vinden is met wat vrienden. Hij voelt zich fitter, heeft meer energie en krijgt natuurlijk meer spiermassa. Super!

* Een vrouw van 26 jaar is nu 4 keer naar mij toegekomen en merkt dat ze doordat ze langzaam afvalt; minder depressief is, lekkerder in haar vel zit én dat haar hele gezin mee doet met de gezondere maaltijden & boodschappen! Leuk om te zien wat voor impact het kan hebben als een moeder besluit om de boeg om te gooien. Sterker nog; haar zoontje van 11 was laatst mee en hij vond het zo interessant en leuk, dat hij zelf ook graag wilde wegen en nog een keer terug wilde komen.

* Een puber jongen van 17 jaar was naar mij doorverwezen i.v.m. ondergewicht en vermoeidheid. Na het bekijken van zijn eet verslag werd mij al gauw duidelijk dat hij héél weinig groente at, zeer weinig calcium (geen kaas & zuivel of vervangers) binnen krijgt en verder at hij maisbrood i.p.v volkoren brood. Ik heb na het eerste consult met de huisarts overlegd voor een bloedonderzoek; Vitamine D, ijzer, foliumzuur, B12. Hieruit kwam naar voren; veel te lage Vitamine D waarde & bloedarmoede. Natuurlijk had die arme knul totaal geen energie en nergens zin in! Na het eerste consult adviseerde ik hem en zijn moeder om volkoren brood te gaan eten, meer groente (smoothies met spinazie), en sojamelk (lust geen gewone melk) te gaan drinken. En alvast te starten met vitamine D soft gels (beter opneembaar dan gewone pilletjes). Tijdens het tweede consult merkte hij al verschil; meer zin in dingen, meer energie en meer praatjes. Toen hij voor de 3e keer terug kwam straalde hij; door suppletie van Vitamine D, B12 en ijzer én een gezonder eetpatroon, was hij aangekomen, had hij meer energie, was hij vaker gaan voetballen met vrienden en zelfs verliefd geworden!

Dit was een leuke werkweek! Wat mij betreft volgen er nog veel meer van zulke leuke werk weken met mooie resultaten en fijne verhalen!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie