Ik was eigenlijk altijd erg sceptisch over detoxkuren, omdat je simpelweg zeer weinig mag eten en dus onvoldoende energie binnen krijgt. Een knorrende maag is nou niet iets waar ik heel gelukkig van word en jullie vast ook niet. Echter werd ik enthousiast gemaakt door een goede vriendin die van plan was het te gaan doen en vervolgens werd ik nog enthousiaster van het Youtube filmpje van Sap.je.

In het filmpje zie je hoe Sap.je is ontstaan en door welke mensen het is opgericht. Wat ik echt fantastisch vind om te zien is dat ze werken met verse biologische en seizoensgebonden producten en dat het een van de eigenaren van Sap.je is gelukt om te kunnen stoppen met medicijnen. En hoe leuk is het dat al het pulp van de slowjuices naar de geiten wordt gebracht!
Voordat ik de detox kuur heb besteld, heb ik mij eerst verdiept in de detox kuur op de Website van Sap.je.

Vervolgens heb ik een week in mijn agenda ‘vrij gepland’ om me goed te kunnen voorbereiden op de detox kuur, want ja ‘pre detoxen’ is ook al belangrijk. Pre detoxen houdt in dat je 3 dagen voordat je met de detox kuur begint al gaat minderen met koffie, zwarte thee, suikers, zetmeelproducten en alle andere sterk bewerkte voedingsmiddelen.

Tijdens het schrijven van dit blog artikel heb ik net de 3 daagse detoxkuur achter de rug en kan ik zeggen; I’ve made it! Ik heb 3 dagen de detoxkuur gedaan met heerlijk biologisch vers en koud geperste slowjuice sapjes en soepjes.
Ik zal jullie verder vertellen waarom ik de 3 daagse detox kuur heb gedaan, wat mijn ervaring is achteraf en wat voor resultaat ik heb in gewicht, buikomvang en vet % vóór en ná de detox kuur.

Waarom een 3 daagse detox uur?

Op de Website van Sap.je wordt er duidelijk uitgelegd wat het hoofddoel is van een detoxkuur: Het hoofddoel van een detoxkuur is je lichaam te ondersteunen om haar natuurlijke functies zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Net zoals je de filters van je auto regelmatig moet reinigen om de prestaties zo goed mogelijk te houden, zo kun je ook de ‘filters’ van je lichaam een schoonmaakbeurt geven. Een ander, net zo belangrijk doel van een detoxkuur is het tijdelijk stoppen van ongezonde gewoontes, zoals roken (gelukkig rook ik niet), ongezond eten (ook dit valt mee) en alcohol (weekend) en koffie drinken (dagelijks 2), om deze te vervangen met voldoende rust en gezonde voeding om je optimaal te blijven voelen. Ook als je al jarenlang super gezond eet, kan het geen kwaad om jouw lichaam van tijd tot tijd te resetten. Je kunt een detoxkuur zien als een steuntje in de rug voor je lichaam (en
geest).

Tijdens deze detoxkuur krijg je de voedingsstoffen van meer dan 11 kilo rauwe, biologische groente, fruit, kruiden, specerijen en zeewier binnen. De kuur biedt het lichaam meer dan voldoende natuurlijke vitaminen, mineralen en veel microvoedingsstoffen. Wil je een start maken met het veranderen van je leefstijl en gezonder gaan eten? Wil jij je lichaam eens extra goed verzorgen? Dan raad ik het je aan om deze detoxkuur als start te zien naar een gezondere leefstijl.

Detox kuur 3 dagen inhoud:
21 x sapjes (240ml)
9 x shotjes (60ml)
3 x soep (240ml)
3 x thee

Mijn ervaring:

Over het algemeen vond ik het meevallen met de trek of honger. Ik heb de knop vanaf het 1e sapje meteen omgezet. Eigenlijk had ik de knop al omgezet tijdens de pre-detox fase, althans; ik was al 3 dagen voor de detox kuur gezonder en bewuster gaan eten en drinken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de juiste mindset kon vasthouden en ook na de detoxkuur voel ik mij nog steeds fit en zit ik in de goede ‘health flow’. Niet dat ik ongezond at en veel snoepte, maar er waren zeker momenten bij in de afgelopen maanden waar het soms ‘mis’ ging en ik behoefte had aan m&m’s of andere snacks.
Wat ik lastig vond is het laten staan van koffie. Ik mocht alleen kamillethee drinken en natuurlijk water of gemberthee. Gelukkig mag je 6 sapjes van 240ml per dag en daarnaast een lekker soepje. Om de echte trek te stillen heb ik af en toe tussendoor gegeten;

  • Avocado
  • Bleekselderij (met heel dun laagje 100% pindakaas op dag
    3)
  • Snoeptomaatjes
  • Komkommer
  • Braziliaanse noten, ongebrand en ongezouten
  • Salade met diverse rauwkost, appelazijn en avocado

Ik merkte op de eerste dag dat ik vanaf een uur of 15 uur een lichte hoofdpijn kreeg. Deze hoofdpijn ging niet weg en hield de hele avond aan. Op dag twee stond ik op zonder hoofdpijn, echter kwam dezelfde soort hoofdpijn weer terug in de middag en hield ook tot de avond aan. Dit komt door een gebrek aan cafeïne en theïne uit koffie en thee waar ik dagelijks best wat van binnen krijg. Het voelde ondanks de lichte hoofdpijn toch goed om door te gaan.
Wat mij vooral op viel is dat ik heel scherp en creatief werd. Ik kreeg zin om van alles te doen in huis, maar ook heb ik uren gefocust kunnen werken aan mijn administratie. Dus het was naast een detox weekend ook zeker een productief
weekend! Ik werd ook echt blij van alle sapjes. Ze zijn allemaal heerlijk en je proeft de versheid van de producten. Het enige sapje wat ik minder lekker vond was het eerste KICK sapje, deze was wat bitter en zuur door de citroen, gember
en kurkuma met zwarte peper extract.

Resultaat

Uiteraard heb ik mij 3 dagen voor de detoxkuur gewogen en gemeten en ook heb ik mijn vet
percentage bekeken m.b.v. een speciale weegschaal. Na 3 dagen was er 0.6kg
vanaf en 1cm en 0.9 vet %. Na de detoxkuur heb ik alles opnieuw gemeten. In totaal was er toen 1.9kg af, 2 ½ cm en 2.1 vet %. Uiteraard ben ik vooral vocht verloren, maar desalniettemin ben ik wel tevreden als ik in de spiegel kijk. Ook mijn huid ziet er heel goed uit.

Kortom;
ik zou het zeker aanraden om eens een korte 3 daagse detoxkuur te doen van Sap.je. Het kan een aanzet zijn naar een gezondere leefstijl en je mindset een boost geven. Ik word persoonlijk echt gelukkig van gezond eten en drinken en ik
merk dat ik hierdoor veel beter in mijn vel zit.
Ik adviseer je wel om je goed voor te bereiden en je niet te vergissen in de detoxkuur. Probeer niets te
plannen en doe rustig aan en bij echte trek kies dan voor een gezond tussendoortje!

Ga jij ook detoxen? Ik ben benieuwd wat je ervaring is!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.