Courgetti met zalm & avocado mousse mousse

Dit receptje moet je echt uitproberen; het is super lekker, voedzaam en gezond! Bovendien is het eiwitrijk en de gezonde onverzadigde vetten ontbreken ook niet.

Ingrediënten voor 2 personen;

– 1 courgette (of courgetti slierten van AH of Lidl o.i.d.).
– 200 gr gerookte zalm
– 1 gele paprika
– 1 handje champignons
– 2 handjes cherry tomaatjes
– 1/2 kleine (rode) ui
– 1 eetlepel sojasaus
– 2 eetlepels (geroosterde) pijnboompitten

Bereidingswijze;
Snijd alle groenten in kleine stukjes. Snijd ook de zalm in kleine snippers. Maak dan de avocado mousse alvast; doe alle onderstaande ingrediënten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het fijn te mixen;
– 2 rijpe (vrij kleine) avocado’s
– 4 eetlepels Griekse yoghurt of roomkaas, eventueel met een scheutje water
– 1 teentje knoflook of wat knoflookpoeder
– mespuntje sambal
– 2-3 eetlepels citroen- of limoensap
– peper & zout
– Variatietip: Extra lekker met verse koriander er doorheen

Fruit dan de ui eerst even in wat olijfolie en voeg vervolgens de andere groente eraan toe (nog niet de courgetti). Maak dan courgetti met een #spirelli apparaatje, of zet de courgetti alvast klaar. Voeg wat peper, zout toe en dan ongeveer 1 eetlepel sojasaus. Dan in de laatste 3-4 minuten wok je de courgetti mee, mag best even op wat hoger vuur. In de laatste minuut voeg je de zalmsnippers eraan toe, maar zorg ervoor dat ze niet helemaal gaar worden. Serveer dan de courgetti met groente en zalm op bord, en schep daar de avocado mousse bovenop. Eventueel nog wat extra citroensap toevoegen.

*Variatietip: Houd je niet zo van courgetti spaghetti, gebruik dan volkoren of spelt spaghetti (of penne). Of combineer het door elkaar heen. Zo krijg je ook wat meer voedingsvezels binnen.

*Veganistische tip: Eet je geen zalm en gebruik je geen yoghurt of roomkaas op melkbasis, kies dan bijvoorbeeld voor extra champignons en maak de avocadomousse bijvoorbeeld met wat met veganistische roomkaas (haverspread of cashewnotenspread bijvoorbeeld) of met plantaardige yoghurt.

Eet smakelijk!

Lekker en gezond

Mijn gezonde recepten

Bijna al mijn recepten verzin ik zelf of ik geef ergens mijn eigen (gezondere) draai aan. Ik focus vooral op het vervangen van suiker en ik probeer voorzichtig te zijn met (teveel) verzadigde vetten (roomboter, kokosolie).

bekijk mijn recepten!