Dit recept is eigenlijk geen recept. Het is spontaan ontstaan nadat ik terug kwam van een full body workout training. Ik had door het trainen flink wat trek gekregen, maar ik had nog niet nagedacht wat ik zou gaan maken. Ik trok de koelkast open en ik bedacht dit bordje dus heel spontaan. Het bevat veel eiwitten en niet al te veel koolhydraten. Een prima post-workout meal dus!
En het was super lekker!

Wat ligt er op het bord?
– Falafel balletjes van @boonbonen 
– 1/2 kleine avocado
– 1 ei
– verse snijbonen
– verse winterpeen
– 2 augurken
– een paar cherrie tomaatjes
– 1 eetlepel tuinkruiden @masmasmaza hummus
– 1 eetlepel Chili saus met 50% minder suiker✅

Hoe maak je dit klaar?
Easy! Snijd de winterpeen en snijbonen in stukjes en kook ze 10 minuten samen. Kook het ei 5 a 6 minuten mee. Wok dan de falafel balletjes in een kleine lepel olijfolie tot beide kanten licht bruin kleuren. Giet dan de groenten af, pel het ei en versier het bord. Om er wat extra smaak aan te geven is het lekker om er hummus aan toe te voegen en ik bedacht dat een beetje pit ook wel lekker zou zijn, vandaar de lepel Chilisaus?

*Variatietip: Kies voor vega kip stukjes of vega gehakt of ga voor echte gehaktballetjes als je van vlees houdt; voor ieder wat wils zeg maar.

*Variatietip: Geen winterpeen of snijbonen in huis? Kies dan bijvoorbeeld voor courgette en aubergine of bijvoorbeeld voor sperziebonen en champignons, of voor venkel met pompoenblokjes. Hoe meer kleur hoe mooier je bord kleurt!

Ik voel me er heel goed bij om weinig vlees te eten. En deze falafel balletjes – gekocht bij Dirk vd broek – zijn zeker voor herhaling vatbaar! Niet te droog en ook niet te zout. En per 100 gram 17,4 gram koolhydraten waarvan 2,1 gram suikers. En 164 kcal per 100 gram.

Eet smakelijk & geniet!

Smaakvol en gezond

Mijn gezonde recepten

Bijna al mijn recepten verzin ik zelf of ik geef ergens mijn eigen (gezondere) draai aan. Ik focus vooral op het vervangen van suiker en ik probeer voorzichtig te zijn met (teveel) verzadigde vetten (roomboter, kokosolie).

bekijk mijn recepten!