Ratatouille geitenkaas met honing & pijnboompitten

Ja dit is dus een door mij zelf bedacht lievelingsrecept en als je van geitenkaas en groenten houdt dan is dit gewoon genieten! Bovendien is het een vegetarisch recept en dat vind ik fijn, aangezien je niet elke dag vlees nodig hebt. Sterker nog, teveel (vooral rood en sterk bewerkt vlees) is slecht voor je darmen en gezondheid. Door de linzen krijgt het recept wat extra eiwitten, vezels en ijzer; een prima vleesvervanger dus.


Ingrediënten voor een flinke pan; 2-3 personen:

– Bleekselderij; ik heb 1 hele gebruikt, maar als je niet van bleekselderij houdt kun je deze ook weglaten en extra courgette en tomaten toevoegen.
– 4 flinke vleestomaten
– 2 rode/oranje paprika’s
– 1/2 courgette (of hele)
– Eventueel 1/2 ui (ik vind zonder lekkerder)
– 2 blikjes linzen uitgelekt
– Ongeveer 100 gram geitenkaas per persoon (op de foto staan 4 plakjes; dit is ongeveer voldoende voor 1 persoon)
– Paar druppels honing
– Pijnboompitten; ongeveer 1 el per persoon
– Peper
– 1/2 groentebouillon blokje of kies voor wat zout

Hoe maak je dit?
Was alle groenten. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze dan zo’n 10min en doe 4 tomaten met een kruisje van een scherp mes erin gezet erbij; zodat het vel los laat na 1-2 minuten.
Snijd dan alle andere groenten in kleine stukjes en wok alles in 2/3
lepels olijfolie. Ontvel de tomaten en rooster ondertussen ook de pijnboompitten en maak ze licht bruin op laag vuur. Snijd dan de tomaten fijn en voeg ook deze toe aan de groenten samen met de bleekselderij nadat je deze hebt afgegoten. Laat het lekker pruttelen op niet te hoog vuur en roer af en toe goed. Kies dan voor een 1/2 groentebouillon blokje of voeg wat zout en peper toe voor wat meer smaak. Voeg dan de linzen toe en laat het nog verder pruttelen. Tot slot de geitenkaas erboven op, even laten smelten. Dan de pijnboompitten & wat druppels honing… en klaar is je lekkere maaltijd.

Eet smakelijk & geniet!

Smaakvol en gezond

Mijn gezonde recepten

Bijna al mijn recepten verzin ik zelf of ik geef ergens mijn eigen (gezondere) draai aan. Ik focus vooral op het vervangen van suiker en ik probeer voorzichtig te zijn met (teveel) verzadigde vetten (roomboter, kokosolie).

bekijk mijn recepten!