Op de dag van deze toch wat bijzondere lunch keuze had ik middag & avond spreekuur en had ik geen zin in brood of een salade, maar meer zin in iets wat naar appeltaart smaakt? Dus ik dacht ik bak een appel met koek en speculaaskruiden, doe er wat rozijnen bij, vul een bowl met Griekse yoghurt, chiazaad, hennepzaad en pecannoten en toen de warme appel en rozijnen eraan toegevoegd. Nou, dit was nog lekkerder dan een stukje appeltaart! Het is ook nog eens heel voedzaam dus de komende uren hierna hoefde ik niets meer te eten.

Dus als je van variatie houdt in je voeding of als variatie een aandachtspunt voor je is, probeer dit dan eens als je thuis luncht. Het kan natuurlijk ook als ontbijt. Ik heb gekozen voor 10% Griekse yoghurt, omdat ik deze heerlijk vind en ik zelf heel actief ben. Ben je niet zo actief en heb je (flink) overgewicht, dan zou ik zeggen; houd deze variant voor af en toe en combineer deze eventueel met de 2% Griekse yoghurt of de gewone Nederlandse boeren volle yoghurt.

Het recept staat eigenlijk al in de tekst vermeld; alleen de appel even schillen en bakken en dan yoghurt in de bowl doen en versieren maar…

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 200 gram (Griekse) yoghurt naturel
  • 1 appel
  • lepel rozijnen
  • handje pecannoten
  • optioneel; chiazaad en hennepzaad (eiwitten, vezels en onverzadigde vetten)
  • koek en speculaaskruiden
  • optioneel: wat druppels zoetstof (Stevia of bijvoorbeeld sucralose)

*Veganistisch: Je kan de Griekse yoghurt uiteraard vervangen door een plantaardige yoghurt of kwark.

Geniet van deze heerlijke lunch of ontbijt!