Dit recept heb ik spontaan bedacht in de supermarkt en is snel klaar.
Gelukkig is het ook nog eens lekker en voor herhaling vatbaar. Het kan ook absoluut zonder vlees. Bijvoorbeeld met een groenteburger, champignonburger of vegetarische gehaktballetjes. Ook een kaasburger is een optie, maar let er wel op dat deze veel zout, vet en meer koolhydraten bevat (is natuurlijk gepaneerd).
Ik eet gemiddeld nog 2-3 x per week biologisch vlees, eigenlijk alleen kip, rund of tartaar. Vroeger at ik veel meer vlees, ook op brood, maar tegenwoordig mis ik het helemaal niet eigenlijk. Een ‘flexitarisch eetpatroon’ bevalt mij veel beter dan elke dag weer vlees op het menu.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 3 pastinaken
– 2 bio runder tartaartjes
– 2 handjes peultjes of sugar snaps
– 1/2 bakje champignons
– heel klein scheutje melk (of melkvervanger)
– klein klontje roomboter
– heel klein scheutje sojasaus
– peper & zout

Hoe maak je het?
Begin met het koken van de pastinaak; zo’n 10 min is oké en daarna ga je het stampen met een klein klontje roomboter en een heel klein scheutje melk. Ondertussen bak je eerst het tartaartje in wat olijfolie, vervolgens haal je deze al uit de wokpan en wok je de groente een paar minuten. Leg het tartaartje nog even terug zodat hij wel goed warm blijft. Eventueel een klein beetje sojasaus over de groente heen doen als het klaar is, en de puree op smaak brengen met peper & zout. (Niet teveel zout!)

Eet smakelijk & geniet ervan!