Deze vegetarische ovenschotel is echt een blijvertje hier! Je kan er ook gehakt of kip bij doen, of een vegetarische vleesvervanger, maar is echt niet altijd nodig aangezien er ei, hüttenkäse, champignons & kaas in zit; genoeg eiwitten / vleesvervangers dus. ?

Het leuke aan ovenschotels is dat je er oneindig mee kunt variëren. Hou je niet van spruitjes? Dan doe je er bijvoorbeeld broccoli of courgette doorheen. Mix 3/4 soorten groenten door elkaar, giet er ei/hüttenkäse mengsel overheen en strooi er wat kaas of mozzarella bovenop. Wil je op je gewicht letten kies dan eventueel voor 30+ kaas of gebruik niet zoveel kaas.

Ingrediënten voor 2/3pers:
– 1/2 zak spruiten
– 1/2 zak worteltjes
– 4/5 trostomaten
– 1/2 ui
– 6/7 grote champignons
– 6 eieren
– 1/2 bakje hüttenkäse
– Klein scheutje (soja)melk
– Geraspte kaas
– 1/2 groente bouillonblokje blokje
– Peper/zout/kerriekruiden
– Optioneel: 1/2 teentjes knoflook of wat knoflookpoeder

Hoe maak je het?
Zet de oven aan op 175 graden en kook de spruiten/wortels zo’n 8 minuten. Wok dan de tomaten, ui en champignons, voeg eventueel nog knoflook toe als je dat lekker vindt. Voeg de kruiden toe. Giet de spruiten/wortels af en meng het door de andere groenten. Kluts de eieren met de hüttenkäse, doe de groenten in een ovenschotel en vet deze vooraf in met olijfolie. Giet het ei mengsel eroverheen en strooi er kaas op. Zet het 25/30min in de oven.

*Variatietip: Ben je echt een vleeseter? Voeg dan ongeveer 100 gram (biologische) kipfilet of rundergehakt toe.

*Variatietip: Wil je wat meer eiwitten en gezonde koolhydraten? Voeg dan een blikje kikkererwten toe aan de roergebakken groente. Spoel deze eerst even goed af onder de kraan zodat de velletjes loslaten. Dit is overigens ook een goede tip mocht je snel last hebben van darmklachten na het eten van peulvruchten; altijd even goed afspoelen!

Eet smakelijk!