Deze zelfgemaakte Vietnamese Noedelsoep “Pho Ga”, brengt me weer even terug in Vietnamese sferen. De combinatie van de limoen, peper en koriander vind ik heerlijk! Als je niet van koriander houdt kun je dit natuurlijk altijd weglaten. Er zijn best veel mensen die vinden koriander naar zeep smaken, maar als je het mij vraagt mag het (bijna) overal wel doorheen want ik ben er dus dol op!

Hoe maak je deze smaakvolle maaltijdsoep?

Ingrediënten voor 3-4 porties;
– 500gr (bio) kippendijen
– 125-150gr (ongekookte) rijstnoedels
– een bakje taugé
– een bakje kastanjechampignons
– 2 rode pepers
– 2 bos uitjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 winterpeen (of een paar andere wortels)
– 1 stronk(je) gember
– 2 limoenen
– sojasaus (minder zoute variant)
– vissaus (toko of supermarkt)
– Koriander vers
– Chilipeper poeder
– 2 blokjes kippen- of groentebouillon

Begin met een grote soep pan; vul deze met ongeveer 1,7 liter warm water en doe de 2 bouillonblokjes erbij. Snijd dan de kippendijen in kleine stukjes en zet ze in een marinade van 2 eetlepels sojasaus & 2 eetlepels vissaus en een snufje chilipeper, meng goed door elkaar en laat het even staan. Snijd dan alle groente heel fijn, vooral de wortel. Pers de knoflook. Voeg dan 1 teentje knoflook, de schijfjes gember & de wortels toe aan de bouillon. Zet het vuur aan en laat het zachtjes koken. Fruit dan in een wokpan met wat olijfolie, de kippendijen met een snufje peper en zout. Als het gaar is, voeg dan de bos uitjes en de kastanjechampignons toe. Kook dan de noedels 2 minuten en spoel ze daarna af. Doe de noedels in een soepkom, doe er 1el vissaus overheen, vervolgens “versier” je de noedels met de kip/champignons en daarna met dé smaakmakers: schijfjes peper (2 is mild??), koriander, taugé (afgespoeld) en limoen. Schenk de bouillon er dan overheen en je krijgt een smaakexplosie in je mond?

Eet smakelijk! Laat je het mij weten wanneer je de soep geprobeerd hebt?!