Wat is het 6×6 dieet
Het 6×6 dieet is een effectief koolhydraatarm dieet wat uiteindelijk een koolhydraatbeperkt(e) leefstijl/dieet gaat worden. Het gaat in de 1e fase om 6 eetmomenten per dag met elk 6 gram koolhydraten, vandaar de naam 6×6 dieet. Dat zijn heel weinig koolhydraten, maar wel veel eiwitten en er mogen volvette producten gebruikt worden. Dus lekker eten, met gewone producten uit de supermarkt. Doordat de eiwit en vet inname vrij hoog zijn, zal je geen hongergevoel ervaren en daarom is het voor de meeste mensen goed vol te houden. In de tweede fase bouw je de koolhydraten rustig op naar 12 gram koolhydraten per maaltijd, behalve het ontbijt en de tussendoortjes; deze hou je op 6 gram koolhydraten per dag. Om je een voorbeeld te geven; een vezelrijke cracker of koolhydraatarme boterham met hartig beleg zoals 48+ kaas of vleeswaren, 1/2 avocado of ei, bevat ongeveer 6 gram koolhydraten. Een tussendoortje kan bijvoorbeeld zijn 3-4 eetlepels pinda’s of noten (50 gram), 150 gram Skyr kwark met een smaakje en ongezoet of ongeveer 50/60 gram fruit, zoals 1 mandarijn of 1 kiwi of 1/2 appel of 1/2 peer of een 1/2 sinaasappel, etc. 

Voor wie is het 6×6 dieet geschikt
Het 6×6 dieet is uitermate geschikt voor mensen met overgewicht, obesitas, Diabetes Mellitus en vooral wanneer je een te grote buikomvang hebt is het 6×6 dieet geschikt. Het is ook zeker geschikt voor mensen die al veel diëten geprobeerd hebben en bekend zijn met het vervelende jojo-effect; steeds weer net iets meer aankomen dan je startgewicht. 

Waarom 6×6
Overgewicht geeft een grotere kans op welvaartsziekten. En in het nieuws wordt er veel gesproken over de negatieve effecten van overgewicht op bijvoorbeeld Covid-19. Dit is Voor veel mensen misschien een extra stimulans om (opnieuw) te proberen af te vallen en de leefstijl te verbeteren. En als je hiermee aan de slag wil, is het 6×6 dieet een goede keuze. Uit een vergelijkingsonderzoek van een drietal diëten bij overgewicht en Diabetes bleek het 6×6 dieet na 1 jaar de beste resultaten te hebben.

 

Insulineresistentie
Veel mensen met overgewicht/obesitas en vooral een te grote buikomvang, zijn insulineresistent. Dat houdt in dat je lichaamscellen minder goed reageren op de door jouw alvleesklier aangemaakte insuline. Insuline is een sleutelhormoon wat de lichaamscellen kan openen, maar helaas lukt dat niet goed als mensen te zwaar zijn. Er zit dan simpelweg teveel vet rondom de cellen, met als gevolg dat je lichaam nog meer insuline gaat aanmaken. Hoe meer insuline; hoe meer vetopslag. En zo is de cirkel rond. Vetopslag rond je buik is gevaarlijk, aangezien vetweefsel actief is en helaas ook ontstekingsstofjes produceert. Deze ontstekingsstofjes komen uiteindelijk in de bloedbaan terecht. Zo ontstaat een chronische, sluimerende ontsteking in je hele lichaam. Deze verhogen weer het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, maar denk ook aan psychische problemen. De ontstekingsstofjes belemmeren de productie van de geluksstofjes serotonine- en dopamine; hierdoor gaan mensen zich vaker suf en zelfs depressief door voelen.

 

6×6 dieet vanaf nu in heel Nederland
Tot nu toe kon je het 6×6 dieet alleen volgen als je bij de 2 diëtisten die het dieet ontwikkeld hebben, in de buurt woonde. Maar omdat het 6×6 dieet zo goed werkt, hebben zij besloten hun 6×6 dieet zo op papier te zetten dat ook collega-diëtisten elders in het land ermee aan de slag kunnen. De resultaten die zij bij al ruim 800 van hun cliënten hebben behaald zijn zo positief, dat ik hier heel enthousiast van werd. Daarom heb ik materialen aangeschaft zodat ik mensen goed kan begeleiden. Voor elke fase van het dieet is er een brochure dus in totaal zijn er 3. Met deze brochures kun je snel aan de slag gaan. Er staan heel veel praktische tips in zoals weekmenu’s, tips voor tussendoortjes, ontbijt, lunch, warme maaltijden en ook een lijst met eiwitrijke producten.

Waarom is begeleiding nodig
Het 6×6 dieet is heel anders dan een energiebeperkt dieet; je moet een omslag in je denken maken en niet bang zijn voor volvette producten, maar juist voor suikerrijke producten.
Om optimaal resultaat uit je inspanningen te krijgen is het belangrijk dat het 6×6 dieet goed samen gesteld is. Niet te veel koolhydraten en niet te weinig eiwitten. Ik kan dit goed beoordelen en kan het zo nodig ook bijsturen. En als het even wat minder gemakkelijk gaat kan ik je vast weer motiveren en enthousiasmeren. Samen met mij werk je in 3 fases toe naar een gezonde koolhydraatbeperkte leefstijl. Want zodra je in fase 3 terecht gekomen bent ga je weer wat opbouwen met gezonde en langzame koolhydraten, zoals havermout, volkoren granen en peulvruchten. Uiteindelijk zal je gemiddeld op 60-80 gram koolhydraten per dag uitkomen; dit is per persoon afhankelijk van o.a. de bloedglucosewaarden, het (streef)gewicht, je sport activiteiten en natuurlijk het goed en prettig kunnen volhouden van deze nieuwe leefstijl.

Starten met het 6×6 dieet
Het enige wat jij nodig hebt is; een goede dosis motivatie én de 3 brochures welke je van mij kunt krijgen of kopen. Voor mensen met Diabetes Mellitus zijn de brochures gratis, aangezien zij ook 100% vergoeding krijgen voor dieetadvisering en ik de declaraties via de zorgverzekeraar kan indienen. Voor mensen die geen Diabetes hebben zijn de boekjes 30 euro voor 3 stuks en de kosten voor dieetadvisering zullen altijd eerst van het eigen risico af gaan tenzij deze al op is.

Neem gerust contact op voor meer informatie; ik help je graag!

 

 Meer informatie lezen over het 6×6 dieet? Bekijk dan hier de website.

 

Wat is het 6×6 dieet
Het 6×6 dieet is een effectief koolhydraatarm dieet wat uiteindelijk een koolhydraatbeperkt(e) leefstijl/dieet gaat worden. Het gaat in de 1e fase om 6 eetmomenten per dag met elk 6 gram koolhydraten, vandaar de naam 6×6 dieet. Dat zijn heel weinig koolhydraten, maar wel veel eiwitten en er mogen volvette producten gebruikt worden. Dus lekker eten, met gewone producten uit de supermarkt. Doordat de eiwit en vet inname vrij hoog zijn, zal je geen hongergevoel ervaren en daarom is het voor de meeste mensen goed vol te houden. In de tweede fase bouw je de koolhydraten rustig op naar 12 gram koolhydraten per maaltijd, behalve het ontbijt en de tussendoortjes; deze hou je op 6 gram koolhydraten per dag. Om je een voorbeeld te geven; een vezelrijke cracker of koolhydraatarme boterham met hartig beleg zoals 48+ kaas of vleeswaren, 1/2 avocado of ei, bevat ongeveer 6 gram koolhydraten. Een tussendoortje kan bijvoorbeeld zijn 3-4 eetlepels pinda’s of noten (50 gram), 150 gram Skyr kwark met een smaakje en ongezoet of ongeveer 50/60 gram fruit, zoals 1 mandarijn of 1 kiwi of 1/2 appel of 1/2 peer of een 1/2 sinaasappel, etc. 

Voor wie is het 6×6 dieet geschikt
Het 6×6 dieet is uitermate geschikt voor mensen met overgewicht, obesitas, Diabetes Mellitus en vooral wanneer je een te grote buikomvang hebt is het 6×6 dieet geschikt. Het is ook zeker geschikt voor mensen die al veel diëten geprobeerd hebben en bekend zijn met het vervelende jojo-effect; steeds weer net iets meer aankomen dan je startgewicht. 

Waarom 6×6
Overgewicht geeft een grotere kans op welvaartsziekten. En in het nieuws wordt er veel gesproken over de negatieve effecten van overgewicht op bijvoorbeeld Covid-19. Dit is Voor veel mensen misschien een extra stimulans om (opnieuw) te proberen af te vallen en de leefstijl te verbeteren. En als je hiermee aan de slag wil, is het 6×6 dieet een goede keuze. Uit een vergelijkingsonderzoek van een drietal diëten bij overgewicht en Diabetes bleek het 6×6 dieet na 1 jaar de beste resultaten te hebben.

 

Insulineresistentie
Veel mensen met overgewicht/obesitas en vooral een te grote buikomvang, zijn insulineresistent. Dat houdt in dat je lichaamscellen minder goed reageren op de door jouw alvleesklier aangemaakte insuline. Insuline is een sleutelhormoon wat de lichaamscellen kan openen, maar helaas lukt dat niet goed als mensen te zwaar zijn. Er zit dan simpelweg teveel vet rondom de cellen, met als gevolg dat je lichaam nog meer insuline gaat aanmaken. Hoe meer insuline; hoe meer vetopslag. En zo is de cirkel rond. Vetopslag rond je buik is gevaarlijk, aangezien vetweefsel actief is en helaas ook ontstekingsstofjes produceert. Deze ontstekingsstofjes komen uiteindelijk in de bloedbaan terecht. Zo ontstaat een chronische, sluimerende ontsteking in je hele lichaam. Deze verhogen weer het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, maar denk ook aan psychische problemen. De ontstekingsstofjes belemmeren de productie van de geluksstofjes serotonine- en dopamine; hierdoor gaan mensen zich vaker suf en zelfs depressief door voelen.

 

6×6 dieet vanaf nu in heel Nederland
Tot nu toe kon je het 6×6 dieet alleen volgen als je bij de 2 diëtisten die het dieet ontwikkeld hebben, in de buurt woonde. Maar omdat het 6×6 dieet zo goed werkt, hebben zij besloten hun 6×6 dieet zo op papier te zetten dat ook collega-diëtisten elders in het land ermee aan de slag kunnen. De resultaten die zij bij al ruim 800 van hun cliënten hebben behaald zijn zo positief, dat ik hier heel enthousiast van werd. Daarom heb ik materialen aangeschaft zodat ik mensen goed kan begeleiden. Voor elke fase van het dieet is er een brochure dus in totaal zijn er 3. Met deze brochures kun je snel aan de slag gaan. Er staan heel veel praktische tips in zoals weekmenu’s, tips voor tussendoortjes, ontbijt, lunch, warme maaltijden en ook een lijst met eiwitrijke producten.

Waarom is begeleiding nodig
Het 6×6 dieet is heel anders dan een energiebeperkt dieet; je moet een omslag in je denken maken en niet bang zijn voor volvette producten, maar juist voor suikerrijke producten.
Om optimaal resultaat uit je inspanningen te krijgen is het belangrijk dat het 6×6 dieet goed samen gesteld is. Niet te veel koolhydraten en niet te weinig eiwitten. Ik kan dit goed beoordelen en kan het zo nodig ook bijsturen. En als het even wat minder gemakkelijk gaat kan ik je vast weer motiveren en enthousiasmeren. Samen met mij werk je in 3 fases toe naar een gezonde koolhydraatbeperkte leefstijl. Want zodra je in fase 3 terecht gekomen bent ga je weer wat opbouwen met gezonde en langzame koolhydraten, zoals havermout, volkoren granen en peulvruchten. Uiteindelijk zal je gemiddeld op 60-80 gram koolhydraten per dag uitkomen; dit is per persoon afhankelijk van o.a. de bloedglucosewaarden, het (streef)gewicht, je sport activiteiten en natuurlijk het goed en prettig kunnen volhouden van deze nieuwe leefstijl.

Starten met het 6×6 dieet
Het enige wat jij nodig hebt is; een goede dosis motivatie én de 3 brochures welke je van mij kunt krijgen of kopen. Voor mensen met Diabetes Mellitus zijn de brochures gratis, aangezien zij ook 100% vergoeding krijgen voor dieetadvisering en ik de declaraties via de zorgverzekeraar kan indienen. Voor mensen die geen Diabetes hebben zijn de boekjes 30 euro voor 3 stuks en de kosten voor dieetadvisering zullen altijd eerst van het eigen risico af gaan tenzij deze al op is.

Neem gerust contact op voor meer informatie; ik help je graag!

 

 Meer informatie lezen over het 6×6 dieet? Bekijk dan hier de website.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.