Even voorstellen

 

Hallo, mijn naam is Maaike Boere, geboren in Nieuwe Wetering.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Van 2004 tot 2008 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gedaan en de titel diëtist behaald. Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen als diëtist bij Activite Thuiszorg in Leiderdorp.
“Helaas” werd ik in 2012 ontslagen samen met nog een aantal andere collega’s.
Dit was voor mij de aanleiding om voor mezelf te beginnen. Na een zeer stressvolle periode van onzekerheid en twijfels, kan ik nu alleen maar zeggen hoe fantastisch ik het vind om zelfstandig mijn praktijk te runnen. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en ik kan na al die jaren wel concluderen dat het coachen van mensen echt een passie is geworden!

Naast mijn werk als diëtist ben ik in april 2012 geslaagd voor de opleiding allround aerobic instructrice. Vanaf die tijd heb ik tot 2018 wekelijks aerobic/bodyshape lessen gegeven. In 2018 ben ik hiermee gestopt, aangezien ik meer tijd vrij wilde maken om zelf sportlessen te volgen i.p.v. te geven.
Ik vind het heerlijk om na een dag zittend werken mijn energie eruit te gooien in de sportschool en mijn hoofd te legen. Ik ben dan ook zeker 3 tot 4 keer per week te vinden bij sportschool Vrouwfit voor mijn vaste lessen; bodypump & yoga/pilates. Daarnaast vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd wandelingen te maken op het strand of in de duinen. Dat is voor mij echt een manier om weer even op te laden na een drukke werk week.

Ervaring:

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan tijdens het coachen van mensen. Jong en oud, ziek of gezond, allochtoon of autochtoon; geen dag is hetzelfde. Eigenlijk spreken alle leeftijden mij aan, maar pubers / jongeren vind ik toch wel heel leuk om te coachen.
Voor pubers met overgewicht heb ik in 2016 een nieuwe manier van begeleiding bedacht; Puber Fit; oftewel online begeleiding aan de ouders en/of het kind. Lees meer over Puber Fit op de ‘Nieuws’ pagina.
Naast spreekuren heb ik mij voor de Corona tijd ook veel bezig gehouden met het geven van diverse voedingsvoorlichtingen (o.a. voor allochtonen, diabeten en ouderen). Ook heb ik in het verleden meerdere cursussen gegeven, zoals afvalcursussen & kindercursussen. De combinatie van spreekuren en voorlichtingen/cursussen vind ik erg leuk en geeft mij veel voldoening. Het geeft mij een goed gevoel als ik mensen op weg kan helpen hun leefstijl te veranderen. De kunst is natuurlijk om deze gezondere leefstijl vast te kunnen houden. De reacties en de resultaten zijn vaak mooie momenten waar ik veel energie van krijg. Ik geef mensen persoonlijk advies & coaching, probeer vooral goed met mensen mee te denken en ik kan mij heel goed in anderen inleven. Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek vond ik de psychologie lessen dan ook heel interessant. Want ja, voedingsgedrag = psychologie!
Gedragsverandering gaat niet vanzelf en kost meestal veel tijd. Het is heel mooi om te zien hoe mensen geleidelijk aan steeds meer motivatie krijgen en zich op den duur veel beter en energieker gaan voelen. Ik vind het ook echt geweldig om te zien wat voeding (en beweging) met zowel je lichamelijke als psychische gezondheid kan doen!

Sommige mensen zijn nog wat sceptisch als ze naar de eerste afspraak komen. Vaak zijn deze mensen doorverwezen door een praktijkverpleegkundige of huisarts, maar zien zij zelf het belang van een afspraak nog niet zo in.
Het komt geregeld voor dat mensen een negatieve ervaring hebben bij een andere diëtist (waarbij ze een streng dieet kregen). Ik begrijp heel goed dat het soms confronterend kan zijn om bepaalde knelpunten onder ogen te zien, maar ik kan je gerust stellen dat de afspraken bij mij ontspannen en ongedwongen zijn. Het is jouw lichaam en jouw gezondheid; dus helemaal aan jou zelf of je iets met mijn adviezen gaat doen. Je bent niet verplicht om dingen te veranderen. Zo zal een kapster je ook niet verplichten je haar paars te verven, zo zal ik je ook niet verplichten je voeding aan te passen!
Ik probeer me dus zo goed mogelijk in te leven en alles in overleg te doen. Het leuke is dat 9 van de 10 mensen na zo’n prettig eerste gesprek weer terugkomen en er ook echt lol in krijgen. Je doet het dus helemaal voor jezelf en je krijgt van mij een steuntje in de rug waar dat nodig is. Sommige mensen begeleid ik al 2-3 jaar en daar heb ik echt een band mee opgebouwd.

 

Het coachen van mensen met overgewicht en diabetes vind ik ook erg leuk om te doen. De resultaten zijn vaak namelijk erg positief, mede dankzij een koolhydraatarme of beperkte voeding. Het koolhydraatarme dieet kan op verschillende manieren. De manier die bij je past is afhankelijk van jouw wensen en doelen. Het is nooit verstandig om zonder begeleiding een dieet te beginnen, om te voorkomen dat er voedingstekorten zullen ontstaan.

 

Ook zie ik veel mensen die besluiten een bariatrische ingreep te ondergaan; een gastric sleeve of gastric bypass. Ik heb een bijscholing gevolgd zodat ik deze mensen goed kan begeleiden. Het heel belangrijk dat de voedingsadviezen goed worden nagestreefd, om te voorkomen dat mensen vervelende klachten krijgen en spiermassa verliezen.

 

Verder ben ik (tot slot) zelf eind juli 2018 begonnen met het FODMAP dieet, aangezien ik al jaren rond liep met darmklachten en PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Mijn klachten zijn na 5 dagen al helemaal verdwenen. Zie de BLOG pagina met mijn persoonlijke verhaal over het FODMAP dieet met foto’s van voor en na het dieet. Na het verdwijnen van mijn darmklachten ben ik begonnen met het begeleiden van mensen die het FODMAP dieet willen doen. Ik vind het super fijn om mensen van hun darmklachten af te kunnen helpen!

Neem gerust contact met mij op als je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden bent.

 

Ik help je graag!

 

Hartelijke groet,

Maaike Boere, diëtist, leefstijl- & slaapcoach

Upload Image...

Heeft u nog vragen of wilt u een afpraak maken neem dan nu direct contact met mij op!

mijn instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.