Even voorstellen

 

Hi!

Mijn naam is Maaike Boere en ik ben geboren in Nieuwe Wetering; een klein dorpje dichtbij Leiden. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na een aantal jaar fulltime voor Activite te hebben gewerkt ben ik in 2013 mijn eigen praktijk gestart in Leiden. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van gehad. Ik vind het heerlijk om mijn eigen praktijk te runnen op een aantal locaties in Leiden. Naast werken ben ik een enorme liefhebber van sport; ik doe het liefst 4 tot 5 verschillende lessen per week. Dit varieert van bodypump, club battle, spinning, pilatus tot yoga. Het geeft mij heel veel voldoening om mijzelf deze uurtjes te gunnen zodat ik mij fit en jong blijf voelen! 


Ervaring:

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan tijdens het coachen van veel verschillende mensen. Sommige mensen zijn gemotiveerd en sommige wat minder. Alle gesprekken zijn bij mij ongedwongen en ontspannen. Vroeger was de werkwijze van diëtisten anders en strenger, dat werkt totaal averechts. 
Ik heb in de loop er jaren regelmatig bijscholingen gedaan m.b.t. psychologie, zoals (ACT psychologie, Cognitieve gedragstherapie en NLP (Neuro Linguistisch Progammeren). Ik vind het heel mooi en waardevol dat ik deze tools kan toepassen tijdens mijn consulten. Zo kan ik bijvoorbeeld iemand die hiervoor open staat laten visualiseren dat hij/zij 20kg lichter is. Het mooie van deze visualisatie techniek is dat het onderbewustzijn geen verschil maakt tussen toen en nu. Hierdoor ga je dus al echt voelen dat je zo slank bent, waardoor je ook gezond gedrag wat hierbij hoort gemakkelijker kan toepassen. Zoals gezondere keuzes maken, vaker bewegen of sporten, positiever denken, etc.

Ik vind het heel leuk als ik mensen wat beter leer kennen, zodat ik bepaald gedrag en keuzes ook beter kan begrijpen. Iemand met een eetverslaving / eetbuien bijvoorbeeld, zal dit niet voor de lol doen. Hier zit vaak een trauma onder of hele vervelende belemmerende overtuigingen. Ook hier kan ik mensen mee helpen. Hoe meer je in je eigen kracht komt te staan, hoe gelukkiger je zal worden en hoe beter het zal gaan om gezondere keuzes te maken.
In het 2e kwartaal van 2023 zal mijn nieuwe en 2e website online gaan waarin ik alles vertel over trauma release, breathwork (ademwerk), reiki en kundalini (www.passionforhealing.nl).

Het coachen van mensen met overgewicht en diabetes vind ik ook erg leuk om te doen. De resultaten zijn vaak namelijk erg positief, mede dankzij een koolhydraatarme of beperkte voeding. Het koolhydraatarme dieet kan op verschillende manieren. De manier die bij je past is afhankelijk van jouw wensen en doelen. Het is nooit verstandig om zonder begeleiding een dieet te beginnen, om te voorkomen dat er voedingstekorten zullen ontstaan.

Ook zie ik veel mensen die besluiten een bariatrische ingreep te ondergaan; een gastric sleeve of gastric bypass. Ik heb een bijscholing gevolgd zodat ik deze mensen goed kan begeleiden. Het heel belangrijk dat de voedingsadviezen goed worden nagestreefd, om te voorkomen dat mensen vervelende klachten krijgen en spiermassa verliezen.

Verder ben ik (tot slot) zelf eind juli 2018 begonnen met het FODMAP dieet, aangezien ik al jaren rond liep met darmklachten en PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Mijn klachten zijn na 5 dagen al helemaal verdwenen. Zie de BLOG pagina met mijn persoonlijke verhaal over het FODMAP dieet met foto’s van voor en na het dieet. Na het verdwijnen van mijn darmklachten ben ik begonnen met het begeleiden van mensen die het FODMAP dieet willen doen. Ik vind het super fijn om mensen van hun darmklachten af te kunnen helpen!

Neem gerust contact met mij op als je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden bent.

 

Ik help je graag!

 

Hartelijke groet,

Maaike Boere, diëtist, leefstijl- & slaapcoach

Heeft u nog vragen of wilt u een afpraak maken neem dan nu direct contact met mij op!

mijn instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.